Nadace rozvoje občanské společnosti se již druhým rokem připojuje k osvětové kampani Týden rané péče®. V týdnu od 5. do 11. listopadu 2018 proběhne již 11. ročník kampaně tentokrát s mottem „Na lidech záleží“. Každoročně se do něj zapojují poskytovatelé sociální služby rané péče po celé České republice.

Slogan „Na lidech záleží“ zdůrazňuje sounáležitost rodiny i nutnost mezioborové spolupráce při podpoře rodin, do kterých se narodilo dítě s postižením. Narození dítěte s vážným hendikepem je neočekávanou skutečností, která ovlivní celou rodinu i její okolí. Zasáhne do vnitřních vztahů rodiny, do kontaktů s vnějším světem i do finančního zázemí. V takovýchto okamžicích rozhoduje o budoucnosti spousta zdánlivě drobných detailů, které jsou však v celku rozhodujícími činiteli.

V Týdnu rané péče chceme ukázat, že raná péče podporuje rodinu jako systém, pracuje se všemi jejími členy, napomáhá hledat vnitřní i vnější zdroje, propojuje formální i neformální pomoc. Aby celý systém dobře fungoval, musí spolupracovat i odborníci, kteří tvoří tým okolo dítěte a jeho rodiny.

Jak se asi cítí rodina v této neočekávané situaci, Vám přiblíží video Cesta do Grónska 

×

  • Konfigurační cookies
Nastavení cookies